OTP plasira dodatna sredstva

Bez autora
Oct 18 2011

OTP banka planira da proširi aktivnosti Crnogorske komercijalne banke i plasira dodatna sredstava na crnogorsko tržište. To će stvoriti uslove za dinamičniji ekonomski razvoj. Ministar finansija, dr Milorad Katnić, imao je danas sastanak sa predstavnicima OTP/CKB grupe, Gresom, zamjenikom glavnog izvršnog direktora OTP banke za odobravanje kredita i upravljanje rizicima, Sabolcom Horvatom, izvršnim direktorom CKB banke i Barnom, predsjednikom Odbora direktora CKB banke. Katnić je upoznao predstavnike OTP/CKB grupacije sa ekonomskom situacijom u Crnoj Gori i aktivnostima koje Ministarstvo finansija sprovodi u cilju njenog unaprijeđenja. U tom smislu, Gresa pohvalio je dosadašnje napore Vlade da obezbijedi stabilnost i stvori zdrave osnove za budući razvoj. Takođe je iznio planove koje OTP banka ima po pitanju proširenja aktivnosti Crnogorske komercijalne banke i plasiranja dodatnih sredstava na crnogorsko tržište, što će, svakako, stvoriti uslove za dinamičniji ekonomski razvoj.

OTP plasira dodatna sredstvaOTP banka planira da proširi aktivnosti Crnogorske komercijalne banke i plasira dodatna sredstava na crnogorsko tržište, saopšteno je tokom sastanka ministra finansija Milorada Katnića i predstavnika OTP/CKB grupacije.

To će kako je ocijenjeno stvoriti uslove za dinamičniji ekonomski razvoj.

Ministar finansija, dr Milorad Katnić, imao je danas sastanak sa predstavnicima OTP/CKB grupe, Gresom, zamjenikom glavnog izvršnog direktora OTP banke za odobravanje kredita i upravljanje rizicima, Sabolcom Horvatom, izvršnim direktorom CKB banke i Barnom, predsjednikom Odbora direktora CKB banke.

Katnić je upoznao predstavnike OTP/CKB grupacije sa ekonomskom situacijom u Crnoj Gori i aktivnostima koje Ministarstvo finansija sprovodi u cilju njenog unaprijeđenja.

U tom smislu, Gresa pohvalio je dosadašnje napore Vlade da obezbijedi stabilnost i stvori zdrave osnove za budući razvoj. Takođe je iznio planove koje OTP banka ima po pitanju proširenja aktivnosti Crnogorske komercijalne banke i plasiranja dodatnih sredstava na crnogorsko tržište, što će, svakako, stvoriti uslove za dinamičniji ekonomski razvoj.

"Poseban dio razgovora odnosio se na tekuću krizu i probleme sa kojima se suočavaju države Evrope. U tom konteksu posebno je istaknuta važnost vođenja oprezne fiskalne politike i jačanja stabilnosti bankarskog sektora", saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Konstatovano je da postoji dobra saradnja između Crne Gore i OTP/CKB grupe, a obje strane su izrazile spremnost da se ona intenzivira u narednom periodu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik